۱۴مه ۲۰۲۵ - بر اساس مطالعه ی جدید منتشر شده در مجله ی قلب اروپا، افرادی که در بزرگسالی به دیابت نوع 1 مبتلا می شوند، با افزایش خطر بیماری های قلبی-عروقی و مرگ مواجه هستند. برخلاف تصور رایج، تشخیص این بیماری در سنین بالاتر پیش آگهی بهتری نسبت به تشخیص در کودکی ندارد. این یافته ها اهمیت نظارت دقیق بر وضعیت سلامت قلبی-عروقی این بیماران را برجسته می کند.
محققان موسسه کارولینسکا در سوئد که این مطالعه را انجام داده اند، به سیگار کشیدن، کنترل ضعیف قند خون و چاقی به عنوان عوامل خطر اصلی اشاره کردند.
دیابت نوع ۱،قبلاً دیابت دوران کودکی نامیده می شد، اما این بیماری می تواند در هر زمانی از زندگی آغاز شود. با این حال، تحقیقات در مورد دیابت نوع ۱در بزرگسالی محدود است. محققان می خواستند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و مرگ را در این گروه بررسی کنند، به ویژه در افرادی که پس از ۴۰سالگی این بیماری برای آنها تشخیص داده شده است.
این مطالعه مبتنی بر ثبت، ۱۰۱۸۴نفر را که بین سال های ۲۰۰۱تا ۲۰۲۰در بزرگسالی به دیابت نوع ۱مبتلا شده بودند، شناسایی و آنها را با ۵۰۹۱۷۲نفر از افراد همسان در گروه کنترل مقایسه کرد.
این مطالعه نشان داد که افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ در بزرگسالی، در مقایسه با گروه کنترل، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و مرگ ناشی از همه علل، از جمله سرطان و عفونت ها، قرار دارند.
یوشیا وی، نویسنده اول این مقاله و دانشجوی فوق دکترا در موسسه پزشکی محیطی در موسسه کارولینسکا، گفت: «دلایل اصلی پیش آگهی ضعیف، سیگار کشیدن، اضافه وزن یا چاقی و کنترل ضعیف قند خون است. ما دریافتیم که آنها کمتر از دستگاه های کمکی مانند پمپ انسولین استفاده میکنند».
محققان گفتند: این نتایج بر جدی بودن دیابت نوع ۱، حتی زمانی که در سنین بالاتر شروع می شود، تأکید دارد.
پرفسور سوفیا کارلسون، نویسنده ارشد این مقاله و مدرس ارشد و دانشیار در همان بخش، توضیح داد: «اما ما نشان دادیم که پیش آگهی می تواند با جلوگیری از سیگار کشیدن و چاقی و بهبود کنترل گلوکز، به ویژه در افرادی که در سنین بالاتر این بیماری برای آنها تشخیص داده می شود، به طور قابل توجهی بهبود یابد».
محققان قصد دارند به بررسی دیابت نوع ۱در بزرگسالی، از جمله عوامل خطر برای ابتلا به بیماری و پیش آگهی سایر پیامدها، مانند عوارض میکروواسکولار، ادامه دهند. درمان بهینه در دیابت نوع ۱با شروع در بزرگسالی، از جمله تأثیر استفاده از پمپ و سایر فناوری های پیشرفته، نیز باید مورد بررسی قرار گیرد.
پرفسور کارلسون گفت: "ما امیدواریم که در سال های آینده این مسائل را روشن کنیم."
منبع:
https://medicaldialogues.in/cardiology-ctvs/news/adult-onset-type-1-diabetes-increases-risk-of-cv-disease-and-death-reveals-research-148278